Про релігійні суперечності і про те, чи всі релігії ведуть до одного Бога?

Уявіть собі, що ви прийшли отримати зарплату і вам її видали, але замість справжніх купюр дали так звані «іграшкові гроші», сувенірні купюри, що представляють собою звичайний папір, на якому зображені справжні купюри. Ви обурені, говорите роботодавцю, що на такі «гроші» не можна нічого купити. А вам у відповідь: «Дивіться, які вони схожі на справжні, картинки однакові, написи однакові, хоча папір відрізняється, і продавати вам за них нічого не хочуть, та ще й поліцію викликають, коли ви намагаєтеся використовувати «іграшкові гроші» замість справжніх, але хіба це важливо, це так, другорядна деталь, а ви не звертайте увагу на «другорядні деталі».

Ви скажете, що це – за маячня така, але є чимало таких людей, які будуть обурюватися, якщо їм дадуть «іграшкові гроші», але при цьому цілком серйозно погодяться з твердженням, що всі релігії ведуть до однієї і тієї ж мети, що між релігіями різниця в деталях, а суть їх єдина і т.д. Ви поділяєте такі погляди? Тоді ця стаття для вас!

Перш за все, твердження, що всі релігії вчать про одне й те ж – про Бога, є антинауковою. Звичайно, наука не може бути абсолютним суддею релігії, так як у науки і релігії різні цілі і методи в пізнанні навколишньої реальності.

У науці велике значення відіграє логіка. Логіка – це наука про правильне мислення, про правила правильного мислення. У логіці є одне просте правило, називається воно «несуперечливий закон», який можна сформулювати так: два взаємовиключні твердження не можуть бути одночасно істинними. Наприклад, можна стверджувати: або що Бог є, або що Бога немає. Одночасно те й інше твердження істинними не можуть бути, тому що вони виключають один одного; якби було інакше, то вийшло б, що між атеїзмом і релігією немає жодної різниці.

Коли ж так, то як можна поєднати твердження монотеїстичних релігій (християнства, ісламу, юдаїзму) що Бог є, з тим же буддизмом, який заперечує існування Бога?

Як можна поєднати монотеїзм християнства з пантеїзмом індуїзму? Монотеїзм вчить, що природи Бога і людини відмінні, а пантеїзм, що вони тотожні.

Християни завжди вчили і вчать, що людина живе один раз, індуїзм і окультизм вчать теорії реінкарнації, про багаторазове втіленні людини. Індуїзм вчить, що є вічна душа, яка перевтілюється, а буддизм вчить, що немає вічної душі і немає її перевтілення, а є деякі елементи, які за законом карми приймають різні нові форми.

Є відмінності між християнами, юдеями і мусульманами, головна – у ставленні до Христа. Для християн Христос – Бог, для юдеїв – лжепророк, для мусульман – пророк.
Такі окультні школи як теософія і агні-йога вірять у духовну еволюцію, суть якої зводиться до того, що кожен засновник нової релігії давав частину знань про вищу реальність і кожна нова релігія – це ніби новий ступінь в духовній еволюції людства, який дає знання, які раніше людство нібито не могло вмістити. Теософія і агні-йога бачать себе вершинами духовної еволюції на найближчі сторіччя. При цьому ідея духовної еволюції відсутня в індуїзмі, буддизмі, юдаїзмі, ісламі і в християнстві.

Християни вважають, що Ісус Христос у собі явив всю повноту Істини. Якщо це так, то головне – це засвоїти те, що дав Христос. І якщо Ісус Христос є повнота Істини, то що до Нього можна додати?

У даній статті перераховано лише мала частина «другорядних» деталей, якими розрізняються різні релігії. На погляд автора, висновок простий. Не всі релігії ведуть до Бога, бо між ними є нездоланні протиріччя. Якщо ви вважаєте, що вони не важливі, чому б вам не отримувати свою зарплату «іграшковими грошима»?

За матеріалами: http://stavroskrest.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *