Чи діє Святий Дух сьогодні?

Христос, возносячись до Свого Небесного Отця, промовив такі слова: «Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить» (Ів. 14:12). І в книзі Діянь ми знаходимо підтвердження Його слів. Ми бачимо, як Його послідовники, вірні, зцілюють хворих, воскрешають мертвих, виганяють бісів.

 Апостол Павло чітко й виразно описує дари Святого Духа. Він велить нам: «Змагайте до любові, але бажайте гаряче духовних дарів…» (І Кор. 14:1). Та й Господь дає нам трьох мушкетерів, щоби перемогти світ, диявола та тіло: оновлена природа, Його Слово та Святого Духа. Завдяки Божим чинникам ми можемо перемагати любих ворогів, котрі чигають на нас і намагаються звести на манівці.

Наше людське життя є доволі простим, якби ми самі його ж не ускладнювали. Якби в ньому було місце на щиру й гарячу молитву, якби ми не переставали взивати до Святого Духа, щоби Він став керманичем наших днів, щоби контролював кожен наш крок, то ми б стали щасливими та радісними.

Святий Дух – це Той, Хто відкриває наші очі на істину. Це Той, Хто допомагає нам зростати в пізнанні Бога. Він наш наставник, вчитель та інструктор. Він прагне обдарувати нас мудрістю, розумінням, силою, миром та радістю. Від тепер Він має стати для нас найкращим нашим другом, бо неможливо вести здорове й правдиве християнське життя, відкидаючи Його.

Щодня ми наповнюємося тим самим Святим Духом – тим Божим вітром, котрий будь-коли може напнути наші вітрила і взяти інший курс, відводячи від рифів та мілин життя. Тільки потрібно попросити Його про це і прийняти Його дари й жити Його життям.

Фото ілюстративне: Pixabay

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *