Про що Ісус ніколи не говорив

Нам досить легко є осудити та принизити людину, нам досить легко є нарікати на все те, чим ми володіємо. Ми завжди є чимось незадоволеними, ми не отримуємо ні від чого радості та щастя. Погляньмо навколо себе: нас оточує безліч людей, а чи є вони щасливим? Ми і люди, на жаль, черстві до біди інших, байдужі до турбот інших, щасливі від горя інших.

Постараймося побачити і зрозуміти все те, про  що Ісус ніколи не говорив:

  1. Немає нового одягу? Старе взуття? – Тоді ти негідний Моєї уваги?

Ісус ніколи не висував умов тим, кому дарував Свою любов. Яким би не було наше минуле, любов Христа доступна для всіх тих, хто її приймає. Ніхто не може бути занадто недосконалим чи негідним для того, щоби отримати прощення та вічне спасіння.

  1. Іди за Мною – і Я дам тобі багатство та славу.

Ісус ніколи не обіцяв ані слави, ані багатства. Проте Він не виступає проти них, коли вони служать для Божої слави та добра інших. Якщо людина буде прагнути спілкуватися із Богом тільки заради задоволення своїх матеріальних потреб, то їй потрібно задуматися, до якого саме бога вона прямує.

  1. Все буде так, як ти забажаєш.

Коли ми молимося до Ісуса, то більшість людей думає, що все має бути так, як ми собі задумали. Проте не всі молитви отримають відповідь, хоча Ісус може відповісти на кожне наше прохання. Якщо наша молитва не була почута тоді, коли ми собі запланували, то це ще не означає, що її проігнорував Бог.

Віра – це довіра до Бога. Бог чує кожного із нас, пам’ятає про нас і знає, що буде кращим для нас. Нам слід тільки зробити крок назад і довіритися Богу, Його часу та Його волі.

  1. Я благословлю тебе, якщо ти будеш достатньо щиро молитися.

Благословення молитви знаходиться в самій молитві. Спілкування та діалог із нашим Небесним Отцем приносить набагато більше задоволень, аніж все те, про що ми можемо просити.

Ісус – не казковий джин. Наші молитви не повинні бути схожими на список побажань, а на щиру розмову із своїм Творцем. Саме на цьому має будуватися наша віра.

  1. В житті все буде гладко.

Чимало людей вважають, що тільки через те, що вони будуть вірити в Христа, в їхньому житті все буде гладко. Це зовсім не так. Навіть, якщо в нас доволі близькі стосунки із Христом, то це не означає, що життя навколо нас зупиниться, а складні обставини зникнуть. Натомість Христос ніколи не обіцяв легкого життя. Проте Він обіцяє завжди пригодити на допомогу в наших бідах та потребах. Наука Євангелії полягає не в тому, що наше життя буде досконалим, а в тому, що в недосконалості цього життя, у нас буде бездоганний Спаситель.

  1. Ти занадто далеко зайшов, щоби отримати спасіння.

Ніхто не може зайти занадто далеко, щоби не перебувати із Христом. Неважливо, куди занесло нас життя, ми завжди повинні бачити розпростерті руки Ісуса поруч із собою. Прощення і любов, котрі Він подає нам – це те, від чого неможливо втекти. Адже Ісус завжди готовий нас прийняти, простити та обдарувати вічними благами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *