Чому християнам так важко молитися?

4. ДЕЯКІ ХРИСТИЯНИ НЕ МОЛЯТЬСЯ ТОМУ, ЩО ВОНИ НЕ ВІРЯТЬ, ЩО БОГ ЧУЄ ЇХ МОЛИТВИ.

Часом багато християн розчаровуються через невислухані молитви і в кінці кінців вони здаються. Вони думають: “Може мені просто бракує віри? Я бачу, що молитва не допомагає мені, навіщо тоді я повинен молитися, якщо це надаремно?”

Ізраїльтяни за часів Ісаї були в подібному стані. Ісая пише: ” Вони день-у-день мене шукають, хочуть мої дороги знати, наче народ, що чинить справедливість, не відкидає закону Бога свого. Вони питають у мене справедливих законів, хочуть, щоб Бог був близько. “Навіщо нам постити, як ти не бачиш; себе умертвляти, як ти не знаєш? “(Іс. 58.2-3). Ці люди дорікають Богові у відсутності турботи про Його народ! Вони кажуть:” Я люблю Бога, я все роблю правильно, уникаю гріха. І до недавнього часу я був вірний у шуканні Бога в молитві. Але знаєте що? Він ніколи не відповів мені! Чому я повинен упокорювати душу свою перед Ним? Він ніколи не помічав моїх молитовних прохань! “

Багато незаміжніх християнок схильні так думати. Вони кажуть: “Багато років я щиро шукала Господа, просячи Його послати богобоязливу людину в моє життя. Я молилася більше десяти років. Але нічого не сталося!” Після цього вони одружуються своїми зусиллями та їх наздоганяє лихо.

Нещодавно один пастор написав мені тривожного листа. Він пише: “Брат Вілкерсон, минулого тижня я закрив церкву, де був пастором кілька років. Я просто розпустив зібрання і покинув кафедру. Протягом багатьох років ми молилися за пробудження, але це так і не сталося. Ми молилися за будівлю, і нічого не вийшло. За кілька років ми зменшилися до тридцяти осіб. У нас нічого не вийшло. І зараз я йду, щоб знайти іншу роботу “.

Мені шкода цього пригніченого чоловіка. Так, я згоден, йому потрібна інша робота, тому що, можливо, він не був покликаний до служіння. Ви бачите, наше покликання не в тому, щоб бачити пробудження, мати будівлю церкви, або мати значне число людей на зібраннях. Ні, але в тому, щоб служити Господу вірно, а це включає в себе наше молитовне життя!

Яків пише, що Бог не відповідає на молитви тих, хто просить чогось просто для задоволення самих себе: “Ви просите, та не одержуєте, бо зле просите, щоби розтратити на ваші втіхи.” (Як 4,3). Іншими словами: “Ви просите не по волі Божій. Ви не готові підкоритися тому, що Він має для вас. Замість цього ви намагаєтеся диктувати Йому те, що задовольнить ваше серце!”

Не помиляйтеся – наш Бог абсолютно вірний! Павло пише: “Бог правдомовний, а кожний чоловік брехливий» (Рим. 3,4). Тобто Павло говорить: “Якщо ти чуєш мільйон голосів, які твердять:” Молитва не допоможе. Бог мене не чує! “- Знай, що це не так. Всяка людина неправдива, а Бог вірний і чує нас!”

Ісус сказав: “І все, чого не попросите в молитві з вірою, одержите” (Мт. 21,22). Просто кажучи, Христос говорить: “Якщо ви справді вірите, ви будете чекати відповіді від вашого Небесного Отця. І для вас не важливо буде, як довго доведеться чекати. Ви будете стояти у вірі, що Він відповість!”

Якщо Бог затримав відповідь на якусь вашу молитву, будьте впевнені, що Він перевіряє вашу віру. Він хоче, щоб ви довіряли, коли здається, що Він мовчить. І Він перевіряє вас, щоб побачити, чи не скажете ви: “Я здаюся, Він не відповідає!” Зрештою Він хоче, щоб ваша віра вийшла як чисте золото, щоб ви були приготовлені прийняти багато відповідей і для себе, і для інших!

Одного разу я прочитав історію про благочестиву людину, яка близько ходила з Ісусом багато років. Її молитовне життя було дуже сильним, люди звідусіль просили її молитися за них. Одного разу її подруга написала їй, прохаючи помолитися за неї, і вона погодилася.

Кілька тижнів пізніше ця благочестива жінка отримала другий лист від тієї ж подруги, що казала: “Спасибі тобі за молитви, я отримала зцілення”. Але ця жінка раптом усвідомила, що вона забула помолитися! Вона зраділа, що її подруга була зцілена і, проте, дивувалася: “Господи, вона говорила, що її віра була слабка. Чому Ти зцілив її, адже я навіть забула помолитися про неї?”

Бог відповів їй: “Я зцілив її тому, що ти пізнала Мене! Ти настільки наблизилася до Мене, що Я виконав твоє бажання про твою подругу, навіть без твоєї молитви”.

“Яка велика, Господи, твоя доброта, що її ти зберіг тим, що тебе бояться, і чиниш тим, що до тебе прибігають, перед людськими синами! ” (Пс. 31(30), 20). “Бійтеся Господа, його святії бо нема нестачі в тих, що Його бояться.” (Пс. 34(33), 10).

Заходь в твою таємну молитовну кімнату постійно і шукай Його всім твоїм серцем. Там ти знайдеш відповідь для вирішення твоєї сімейної проблеми, порятунку твоїх близьких і відповіді на всі твої життєві потреби. Відповіді можуть не прийти на наступний ранок, але Бог зробить Свою роботу в Свій час і Своїм способом. Твоє завдання вірити, що Він відповість, бо ти Його улюблене дитя! Амінь.

Автор: Девід Вілкерсон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *